Journalism Awards - Insights of the Agrifood sector in Spain



ES | Esta cuarta edición de la entrega de los Premios de Periodismo en Innovación y Sostenibilidad Agroalimentaria tendrá lugar en Madrid y contaremos con la presencia de expertos en Escasez de Agua, Agricultura Regenerativa y Emprendimiento y Liderazgo Femenino para descubrir los principales focos de trabajo del sector en España. ¡Acompáñanos!

9.30 – 10.00 | Registro y desayuno

10.00 – 10.05 | Apertura y bienvenida (EIT Food, Ministerio, APAE)

Begoña Pérez Villareal, directora de EIT Food South

Ministerio TBC

Rosana Cervera, secretaria general de la APAE (Asociación de Periodistas Agroalimentarios de España).

10.05 – 10.15 | EIT Food, la innovación agroalimentaria como raíz del proyecto: 

EIT Food, quiénes somos y cuál es nuestro objetivo. – Begoña Pérez Villareal, directora de EIT Food South

Premios de Periodismo: origen y objetivos. – Miriam Sastre, Communications Manager en EIT Food

10.15 – 10.45 | Las claves del sector en España:

Escasez de Agua - ¿Podemos tener el "Flow"? Maria Jesús Blanco, Project manager - Smart agriculture and water optimization.

Agricultura Regenerativa - La importancia de nutrir el suelo - Victor Negro, Bodegas Negón

Emprendimiento femenino - Una nueva visión de la agroalimentación - Lara Rodríguez, RIS Project Manager

10.45 – 11.05 | Comunicar sobre alimentación: del dicho al hecho

Debate entre Rubén Ortega (Periodista de RTVE y Ganador del premio del año pasado) y Ricard Celorio, Dietista-Nutricionista, Future Food Maker en EIT Food 

11.05 – 11.15 | Entrega de Premios de Periodismo

11.15 | Conclusiones y cierre

Begoña Pérez Villareal, directora de EIT Food South


EN | This fourth edition of the Agri-Food Innovation and Sustainability Journalism Awards will take place in Madrid and we will be joined by experts in Water Scarcity, Regenerative Agriculture and Entrepreneurship and Women's Leadership to discover the main areas of work in the sector in Spain. Come and join us!

        9.30 - 10.00 | Registration and breakfast

        10.00 - 10.05 | Opening and welcome (EIT Food, Ministry, APAE)

        - Begoña Pérez Villareal, Director of EIT Food South

        - Ministry TBC

        - Rosana Cervera, Secretary General of APAE (Spanish Association of Agri-Food Journalists).

        10.05 - 10.15 |  EIT Food, agri-food innovation at the root of the project: 

        - EIT Food, who we are and what is our objective. - Begoña Pérez Villareal, director of EIT Food South

        - Journalism Awards: origin and objectives. - Miriam Sastre, Communications Manager at EIT Food

        10.15 - 10.45 |  The keys to the sector in Spain:

        - Water Scarcity - Can we have the "Flow"? Maria Jesús Blanco, Project manager - Smart agriculture and water optimization.

        - Regenerative Agriculture - The importance of nourishing the soil - Victor Negro, Bodegas Negón

        - Female entrepreneurship - A new vision of agri-food - Lara Rodríguez, RIS Project Manager.

        10.45 - 11.05 | Communicating about food: from words to deeds

        - Debate between Rubén Ortega (RTVE Journalist and Winner of last year's award) and Ricard Celorio, nutritionist and Future Food Maker.

        11.05 - 11.15 | Journalism Awards Ceremony

        11.15 | Conclusions and closing

        - Begoña Pérez Villareal, director of EIT Food South


        Journalism Awards - Insights of the Agrifood sector in Spain

        Gran Vía HUB27, 5º piso puerta Derecha, 28013 Madrid.
        Madrid
        España
        From 15/12/2022 09:30:00
        Al 15/12/2022 11:15:00
        Following content will appear on all events